- Nyt Nøglehulsmærke kan dræbe gnisten
Ændringer gavner heller ikke sundheden, mener Landbrug & Fødevarer
Det skriver altinget.dk.
Der er blandt andet kommet nye kriterier for salt, ligesom kravet til fuldkorn er øget for visse varegrupper. Men barrieren sættes for højt, mener Landbrug & Fødevarer.
- Vi mener simpelthen, det er en ommer, fordi det kommer til at virke mod dets egen hensigt, siger administrerende direktør Karen Hækkerup til altinget.dk.
Hun nævner, at nogle virksomheder mister muligheden for at få Nøglehulsmærket og derfor mister gnisten til at produktudvikle.
- Produkter udelukkes
Både Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer kritiserer, at flere krav blevet så skrappe, at man helt udelukker en række produkter. Det gælder blandt andet spegepølser, forårsruller og oliebaserede dressinger, hvis der er mayonnaise eller yoghurt i.
Ifølge altinget.dk forstår Fødevarestyrelsen ikke kritikken.
- Nogle ser helst, at Nøglehulsmærket er et sundere valg for alt. Det er det ikke. Det er et sundere valg for de fødevaregrupper, som er anbefalet at være en del af den sædvanlige kost, siger kontorchef Else Molander fra Kontoret for Ernæring til portalen.